Акценти
Начало / Общество / Над 100 деца посетиха формированието на Сухопътни войски в Плевен

Над 100 деца посетиха формированието на Сухопътни войски в Плевен

Ден на отворени врати гарнизон Плеевн

Във формированията от състава на Сухопътните войски бяха проведени дни на отворените врати по повод Международния ден на детето – 1 юни.

В навечерието на празника над 100 деца посетиха гарнизоните Карлово, Казанлък и Плевен от състава на 61 механизирана бригада. В гарнизон Плевен бяха развърнати осем учебни центъра, на които малките посетители имаха възможност да разгледат и придобият реална представа за основното въоръжение, което е на щат във военно формирование 42800.

Повече от 100 ученици, учители и граждани посетиха военно формирование 22160 в град Плевен. Бяха показани различни видове бойна техника и въоръжение: БМП – 23, ЗУ – 23, Стрела 2М, 82 мм преносима минохвъргачка, СПГ – 9, РПГ – 7, ПТУР „Фагот”, снайперова пушка MZG, автомат и картечница „Калашников” и пистолет „Макаров”. Учениците разговаряха с военнослужещите и с интерес  разглеждаха бойната техника и оръжията. Всички останаха много доволни от видяното и споделиха, че с нетърпение очакват следващият път, когато отново ще имат възможност да прекрачат прага на формированието, информират на сайта на Сухопътни войски.

Деня на отворени врати във военно формирование 28880-Белене успяха да посетят 80 деца от училищата в града. Те се запознаха с историята на формированието, разгледаха медицинското оборудване, водолазната екипировка, въоръжението и средствата за химическа защита. Военнослужещи показаха умения и демонстрираха възможности на инженерна и бойна техника.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...