Акценти
Начало / Крими / Мним служител на Здравната каса отмъкна над 14 000 лева от доверчиви плевенчанки

Мним служител на Здравната каса отмъкна над 14 000 лева от доверчиви плевенчанки

Две плевенчанки са станали жертва на телефонен измамник, който се представя за служител на Здравната каса, съобщават от пресцентъра на МВР Плевен.  И за двата случая е съобщено на 25 ноември.

Първият сигнал е подаден на 25 ноември 2015 година в 08:30 часа в сградата на 02 РУМВР – Плевен от дошла 78-годишна от Плевен. Жената е заявила, че на 24 ноември около 15:20 часа е получила обаждане на домашния си телефон от мъж, който се е представил за служител от „Енергото“ и я въвел в заблуждение, че дъщеря й е пострадала при авария и за спешна операция е необходима сумата от 10500 лева. Заявителката  предава 10 000 лева на непознат във фоайето пред апартамента й, преставил се за служител на здравната каса.

Вторият сигнал е постъпил също на 25 номври в 14.50 часа в 01 РУ на МВР-Плевен, където е дошла 62-годишна плевенчанка и е заявила, че същия ден, около 11 часа чрез проведени телефонни обаждания към домашния й телефон е била въведена в заблуждение. С невярна информация  за настъпила злополука – удар от ток, за операция на съпруга й е трябвало да даде сумата от 6 500 лева. Плевенчанката е предала на входната си врата сумата от 4 500 лева на непознат, представил се за служител на здравна каса. По случая е уведомен прокурор от Районна прокуратура – Плевен.

По двата случая работата продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...