Акценти
Начало / Общество / До 30 септември събират дарения за изграждане на игрище за боче в Плевен

До 30 септември събират дарения за изграждане на игрище за боче в Плевен

място в сърцетоДо края на месец септември тази година всеки може да дари за оживяването на местата, достигнали до финал в националната кампания на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – „Място в сърцето“. Дарителският етап се удължава с два месеца, заради планирани събития за набиране на средства след 30 юли.

В кампанията са включени 12 града от страната, сред които и Плевен. Жури определи по едно място във  всеки един от тези градове, за което да се събират средства чрез дарение. В Плевен се събират дарения за изграждане на единственото в страната стационарно игрище за боче. Необходимата сума е в размер на 20 000 лв.

До момента са събрани всички необходими средства и се работи по ремонта на църквата „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас. Организирани са събития за набиране на средства за „място в сърцето“ в Габрово, Плевен и Сливен. Кампанията с дарителските кутии, в подкрепа на кея в Русе също ще продължи до края на септември. Освен чрез инициативите, дарение може да се направи и  онлайн, по банков път или с дарителски смс на номер 17 777, с текст DMS MYASTO.

Продължава и инициативата „Място в сърцето на турне“ на фейсбук страницата на кампанията.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...