Акценти
Начало / Култура / Две сесии за прием на проекти предвиждат промени в Правилника за съфинансиране на проекти в областта на културата

Две сесии за прием на проекти предвиждат промени в Правилника за съфинансиране на проекти в областта на културата

Проект на Правилник за условията, реда и критериите за съфинансиране на проекти в сферата на културата на територията на
Община Плевен за 2016 г. ще бъде внесен за обсъждане на предстоящата в края на месец февруари сесия на Общинския съвет в Плевен, съобщиха от пресцентъра на местния парламент. Проектът се внася от Eкспертната комисия и е публикуван на сайта на Община Плевен в раздела на Общинския съвет.

Правилникът определя условията и критериите за предоставяне на финансови средства от бюджета на Община Плевен за реализиране на културни проекти на територията на Община Плевен, които се организират от организации и артисти на свободна практика. Годишният размер на средствата за подкрепа на проектите се определя и приема ежегодно от Общинския съвет с бюджета на Общината. Размерът на финансовото подпомагане от страна на Община Плевен не може да надвишава 5000 лв. Финансовите средства се предоставят след конкурс, проведен по реда и при условията, регламентирани в Правилника.

Съгласно предложените промени в Правилник сесиите за приемане на проекти ще бъдат две. За първата сесия крайният срок за подаването на документи е 31 март, краен срок за разглеждане на предложенията – 20 април, срок за изпълнение на проектите е 15 септември. За втората сесия посоченият краен срок за подаване на документите е 31 юли, краен срок за разглеждане на предложенията – 20 август и срок за изпълнение на проектите – 15 декември.

Друг нов момент в Правилника е, че всяка организация или индивидуален артист могат да кандидатстват с до два проекта в една сесия, от които може да бъде съфинансиран само един. Няма промяна в критериите за подбор на проектите.
Документите за кандидатстване се подават в Центъра за административно обслужване на гражданите на Община Плевен В срок до 10 дни след обявяването на резултатите, кметът на Община Плевен сключва договори с организациите или артистите, чиито проектни предложения са одобрени за финансиране по програмата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...