Акценти
Начало / Образование / Във всички училища в община Левски учебната година започна нормално

Във всички училища в община Левски учебната година започна нормално

училище левски

На тазгодишния 15 септември училищата в община Левски посрещнаха 126 първокласници.  Всички те получиха по едно интерактивно учебно помагало подарък от Община Левски. В първия учебен ден кметът на Община Левски – Любка Александрова, пожела на добър час на ученици и учители в ОУ „Васил Левски” в село Малчика.

Председателят на Об С-Левски ,Дочко Дочев подкрепи благотворителната инициативата на ОУ”М.Горки”,  родители и ученици да не купуват цветя за поздрав към учителите , а планираната за това сума да  пуснат в  кутия и  средствата да бъдат дарени на пострадалите от наводненията в гр.Мизия.С това училището се присъедини към благотворителната кампания „Цветя за децата от Мизия“.

Българският химн  тържествено прозвуча и в  СОУ”Крум Попов”,училището с над 90 годишна история ,което всяка година почита паметта на своя патрон  с полагане на цветя и венци пред  паметника му в училището.

P1340469

С внимание и радост бяха посрещнати първокласниците и в НУ”Христо Ботев”гр.Левски.Там сред гостите беше зам.кметът на Община Левски Радослав Йорданов .

В  7 общообразователни училища и 2 професионални гимназии в община Левски новата учебна година започна .

Поради намаляване броя на учениците Об С-Левски разреши  съществуването на 6 слети и 16 маломерни паралелки в училищата на община Левски.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...