Акценти
Начало / Общество / Военни от Белене и Плевен оказват специализирана помощ след взрива на цех за боеприпаси край село Горни Лом

Военни от Белене и Плевен оказват специализирана помощ след взрива на цех за боеприпаси край село Горни Лом

пожар

Модулни формирования на Българската армия са на разположение на кризисния щаб, за да окажат помощ при огледа на района на взривилия се цех за боеприпаси край село Горни Лом, Видинско, вчера, информират от пресцентъра на Министерството на отбраната, цитирани от агенция „Фокус“. Специализираните екипи са от военни формирования 54 880 – Казанлък от състава на 61-ва механизирана бригада и 28 880 – Белене. Те са оборудвани с безпилотен самолет за оглед на района на взрива, както и с робот за разузнаване и обезвреждане на невзривени боеприпаси. На разположение на кризисния щаб са и бронирана машина тип „Пустинна котка” на Регионална служба „Военна полиция” – Плевен, както и медицински екип с реанимобил от военната болница в Плевен.

Служителите на вътрешното министерство събират достоверна информация за броя на работниците, които са били на територията на взривилия се цех за боеприпаси. В района е създадена зона за сигурност, охранявана от полицейски екипи и се извършва наблюдение с технически средства. На място главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и инж. Николай Николов, директор на ГДПБЗН, провеждат разговори с представители на местната власт за предприемане на първите възможни действия в светлата част на денонощието. На този етап е ясно, че има жертви, предстои установяване на техния брой.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...