Акценти
Начало / Общество / Близо 100 нуждаещи се в Червен бряг вече получават безплатен обяд

Близо 100 нуждаещи се в Червен бряг вече получават безплатен обяд

обществена трапезария

За шеста поредна година в община Червен бряг отвори врати Обществена трапезария. Тя е резултат от подписан договор по проект между кмета на Община Червен бряг – Павлин Фильовски и Министерството на труда и социалната политика, информират от общинската администрация в града.

Броят на имащите право на топъл обяд е същия, както миналата година – 99 души. Списъкът от нуждаещите се е предложен от Дирекция „Социално подпомагане“. Това са хора в неравностойно положение, които не са на социално подпомагане, а имат само месечен доход по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях и самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии. В целевата група са вкючени още и скитащи и бездомни деца и възрастни.

Средствата, с които е обезпечена дейността на трапезарията, са осигурени от Фонд “Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика. Фондът осигурява 14 345.10 лева, а Община Червен бряг се ангажира с организацията по приготвянето на храната, както и цялостната административна дейност за функциониране на Обществената трапезария.

До края на годината 99 социално слаби жители на общината ще имат осигурен хляб и топъл обяд на трапезата си.

 

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...