Акценти
Начало / Любопитно / Безработен младеж от Плевен извади кръста на днешния Йордановден

Безработен младеж от Плевен извади кръста на днешния Йордановден

IMG_6740Богоявление

27-годишният Венислав Тодоров от Плевен извади кръста на тазгодишния Йордановден. Край историческия мост на река Вит до село Ясен се бяха събрали стотина любопитни, които очакваха с интерес ритуала за хвърлянето на кръста.

След богоявленския водосвет, отслужен от отец Антоний, двасетина смелчаци се спуснаха да извадят дървения кръст от ледените води на реката. Най-бърз се оказа Венислав, който за втори път участва в Богоявленския ритуал, но за първи път успява да извади кръста. Цяла нощ не съм спал и се надявах, че ще хвана кръста и ето, той е в мен, сподели веднага след като излезе от водата щастливият мъж. Той беше благословен от отец Антоний, а кметът наПлевен  проф. Димитър Стойков обяви и паричната награда от 250 лв., която връчва Община Плевен.

IMG_6745Богоявление

За себе си и своите близки Венислав пожела преди всичко здраве. Господ здраве да дава на приятелите ми и на всички, които днес дойдоха за риуала. Пожела си и работа, тъй като в момента е безработен.

Сред смелчаците днес беше и 2-годишният Александър, който се включи в Богоявленския ритуал, седнал върху раменете на бащя си. Сред участниците беше и 10-годишният Мартин Лазаров, ученик в Езиковата гимназия в Плевен. Мартин е състезател по триатлон и за трета поредна година скача за кръста заедно с баща си.

IMG_6731Богоявление

IMG_6729Богоявление

IMG_6727Богоявление

IMG_6722Богоявление

IMG_6741Богоявление

IMG_6747Богоявление

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...