Акценти
Начало / Образование / Модерен Център за неформално и електронно учене бе открит в ГПЧЕ

Модерен Център за неформално и електронно учене бе открит в ГПЧЕ

SAM_6478-ГПЧЕ Център неформално образованиеДнес директорът на ГПЧЕ – Плевен, Юрий Тодоров и Наталия Митева от фондация „Америка за България“ прерязаха лентата и официално откриха Центъра за неформално и електронно учене в училището. Той е създаден по проекта „Училище на бъдещето“ именно с финансовата подкрепа на „Америка за България“, която е в размер на 184 хил. лв. Центърът е един от 10-те в страната, избрани сред 200 училища-кандидати за финансиране от фондацията. Допълнителното съфинансиране от страна на местната общност е в размер на 30 процента.

SAM_6447-ГПЧЕ Център неформално образованиеЦентърът е оборудван с интерактивни дъски, лаптопи, нови технологии. Нашите ученици го заслужават, заяви директорът на училището Юрий Тодоров. Той благодари на екипа, реализирал проекта, на родителската общност и настоятелството, на всички фирми, участвали в изграждането и обзавеждането му.

Наталия Митева от фондация „Америка за България“ поздрави присъстващите за това, че местната общност, родителите, общината и бизнеса на Плевен са успели да съберат парите за съфинансиране.  „Инвестираме в умения на учениците, които им дават паспорт за знания за бъдещето – компетенции, езикова грамотност на роден и чужд език, математическа грамотност, познания по природни науки. Искаме да дадем възможност на учениците да работят със съвременна технология. Това не е лукс, само искаме образованието да отговаря на 21 век“, заяви тя.

Поздравления имаше от името на община Плевен, на родителите, на Педагогически колеж – Плевен и на фирми, участвали в изграждането на Центъра. Учениците зарадваха гостите с чудесни изпълнения.SAM_6416-ГПЧЕ-Център неформално образование

SAM_6429-ГПЧЕ Център неформално образование

SAM_6426-ГПЧЕ Център неформално образование

SAM_6486-ГПЧЕ Център неформално образование

SAM_6457-ГПЧЕ Център неформално образование

SAM_6476-ГПЧЕ Център неформално образование

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...