Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Горталово към Георг Спартански: Искаме младите да останат тук!

Горталово към Георг Спартански: Искаме младите да останат тук!

„ Ако бъда избран за кмет на Община Плевен, ще работя еднакво добре с всички избрани кметове на населени места, защото волята на хората е свещена. Забравяш партии, коалиции и работиш за хората. Кресла, постове, табелки – това не може да е цел. Властта е средство за постигане на една цел, а тя не може да е друга, освен хората да живеят по-добре. Гражданите се интересуват от практични неща, а не от партийни цветове. Кандидатирам се, защото Плевен се управлява непрофесионално, непрактично, непочтено, непрозрачно. Думите ми са силни, но пък твърдя, че са точни. Непочтените практики, непрозрачните обществени поръчки и неморалното управление са довели до просяшка тояга общинските фирми и бизнеса в Плевен“, каза Георг Спартански  на хората в село Горталово.

На срещата присъстваха кандидатът за кмет на с. Горталово от МК „Плевен може – Плевен побеждава“ Любчо Даков и кандидати за общински съветници.

Георг Спартански Горталово 1

„Хората гласуват с краката си. Младите хора панически бягат, евакуират се. Плевен е на  челно място по обезлюдяване. Трябва да спрем това.“ – подчерта кандидатът за кмет на Община Плевен.

„Промяната трябва да започне от мисленето на тези, които участват в управлението. Кметът не може да е чиновник. Той трябва да работи с мисъл за хората,с душа и сърце. Във всяка една община има много проблеми. Решаваш ги чрез постоянен контакт и диалог с гражданите, спазвайки закона. Може да ти се наложи да понасяш критики, но умният човек се учи от тях и след това отстранява грешките си“, категоричен беше Георг Спартански и добави: “Не ви призовавам да гласувате за мен. Моля ви да изслушате внимателно всички кандидати, след това изберете този, на когото вярвате и гласувайте, за да не решава друг вместо вас. Местните избори са само веднъж на 4 години. Не продавайте своя глас!“.

IMG_3904

Последваха въпроси:

-Не може да се опази от вандалски набези еко-пътеката – чупят пейки, барбекюта, беседки, заслони. Какво предлагате Вие?

Г.Спартански: Не е по силите на един човек или на двама да опазват общинската собственост. Не може да се постави  пазач на всяко съоръжение. Всичко е до възпитание, а то почва в семейството. Битът ни ще е такъв, какъвто си го създадем.

– Два пешеходни моста в селото се нуждаят от ремонт. От 4 години е така. Ще поемете ли ангажимент, ако бъдете избран?

Г.Спартански: Това не е сериозен  проблем и е много лесно отстраним. Не би следвало да служи за предизборно обещание. Подобен род проблеми ще бъдат  отстранявани, без да свирят фанфари за това.

– Искаме да задържим младите. Как можете да помогнете?

Г.Спартански: Когато има работа, тогава има бъдеще. Ще има бъдеще, когато бизнесът работи спокойно. А ще работи спокойно, когато не бъде притискан, изнудван и рекетиран. В мое лице местната власт ще осигури равни възможности на бизнеса и ще престане да се отнася към него като мащеха. Плевен се нуждае от честно управление, с човешко лице,в служба на гражданите.

купуването и продаването

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...