Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Георг Спартански: Ще продължавам да се срещам с хората, да търся проблемите и да ги решавам

Георг Спартански: Ще продължавам да се срещам с хората, да търся проблемите и да ги решавам

„Плевен с човешко лице“ е един от водещите ми принципи за управлението на града“, каза усмихнат  кандидатът за кмет от МК „Плевен може- Плевен побеждава“  Георг Спартански в дебата по bTVтази сутрин.

„За първи път в историята на Плевен безпартиен кандидат е  издигнат от гражданска инициатива и подкрепен от 11 политически партии “, допълни той и добави: „ Това е знак, че досегашната система на избори в Плевен според жителите му е изчерпана.“

Георг Спартански каза още , че плевенските фирми са изолирани от обществените поръчки в града, че площадът в Плевен е лошо изпълнен, за което говори и фактът, че авторите му се отказаха публично от проекта, защото той не само не беше съблюдаван, но и грубо нарушен.

На въпрос за становището му по отношение на настаняване на бежанци от Сирия в Плевен, той подчерта, че това е от компетенцията на Народното събрание и Министерския съвет, но категоричното мнение на плевенчани е „против“.

На въпрос от водещия на дебата, какво е становището му за отстраняването на бившия окръжен прокурор на Плевен от длъжност, тъй като Спартански е негов адвокат, кандидатът за кметот МК „Плевен може- Плевен побеждава“ отговори: „Аз съм адвокат и защитавам всеки, който има нужда от това. Не бих си позволил да вземам отношение по случая, защото това е намеса в работата на правораздавателните органи“.

На въпрос от граждани, събрали се на площада в Плевен, как с едно изречение би формулирал  управленските си намерения, Георг Спартански отговори, че  предлага на плевенчани: почтеност, прозрачност, професионализъм, практичност и публичност.

„Ще продължавам да се срещам с хората, да търся проблемите и да ги решавам”,  с категоричност отбеляза Георг Спартански в края на дебата по bTV купуването и продаванетотази сутрин.

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...