Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / В област Плевен АБВ е увеличила с 50 процента резутата си на последния вот

В област Плевен АБВ е увеличила с 50 процента резутата си на последния вот

В област Плевен АБВ върви във възход и за местния вот е увеличила с над 50 процента резултата си, спрямо предходхите избори. Това съобщи областният лидер на партията Цветан Антов. Въпреки това, той посочи, че не е напълно удовлетворен от постигнатото, поради това че са имали очаквания да бъдат на балотаж в Никопол, а в Плевен да имат по-висок резултат за кметската кандидатура.

След първия тур на местните избори АБВ имат четирима избрани кметове на кметства и 18 общински съветници в цялата област, от листи само на партията. В Общинския съвет в Плевен АБВ имат трима съветници. В другите областни градове АБВ ще има общински съветници в Белене – 1, Гулянци – 4, Никопол – 3, Пордим – 3, Долни Дъбник – 1, Искър – 2.

В неделя АБВ ще се яви на балотаж в Гулянци, Пордим, Червен бряг, Долни Дъбник и 10 села в областта. Цветан Антов призова на втори тур в Левски да се подкрепи Любка Александрова, в Искър – Валентин Йорданов, в Никопол – Валери Желязков, в Кнежа – Симеон Шарабански, в Плевен – проф. Димитър Стойков.
Зам.-председателят на националната структура на АБВ – Румен Петков и Цветан Антов излязоха с общ призив към гласоподавателите да излязат и да гласуват масово на балотажите.

Румен Петков отбеляза, че в национален мащаб ПП АБВ е постигнала успех в местните избори в редица областни градове и общински центрове, което е показател за разширяване територията на партията в страната. Това показва, че АБВ има потенциал да бъде алтернатива за развитието на страната, подчерта Петков. Той посочи, че „между менгемето ГЕРБ, БСП и ДПС“ са успели да постигнат много, като са водели чиста кампания, с противопоставяне на политики, а не със злепоставяне на опонентите.

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...