Начало / Избори / Избори 2015 / Условна присъда за купувач на гласове от Долни Дъбник

Условна присъда за купувач на гласове от Долни Дъбник

Днес, 30.10.2015 г., Районен съд – Плевен одобри сключено споразумение между Районна прокуратура – Плевен и  44-годишния Начо Танев от град Долни Дъбник за извършено от него престъпление по чл. 167, ал. 2 във вр. с чл. 26 от НК. Делото е проведено по реда на бързото производство, като разследването е приключило само за 4 дни, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата на РБългария.

Със споразумението Танев е осъден на наказание лишаване от свобода за срок от 11 месеца, изтърпяването на което е отложено по реда на чл. 66 от НК с изпитателен срок от 3 години и 6 месеца. Наложено е и наказание лишаване от право да заема длъжността кмет или общински съветник за срок от 3 години.

Начо Танев е осъден за това, че при условията на продължавано престъпление в периода от 21 до 23 октомври 2015 г. е дал на 4  лица имотна облага –  парични суми -съответно 40 лв., 30 лв., 60 лв. и 30 лв., с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на проведените на 25 октомври 2015 г. местни избори в полза на определена политическа партия и на определен кандидат за кмет на община Долни Дъбник.

Постигнатото споразумение, което беше одобрено от Районен съд-Плевен днес, е окончателно, има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...