Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Христофор Дочев: Нужна е пълна промяна и нов ред в управлението на Община Плевен, местната власт ще работи за избирателите

Христофор Дочев: Нужна е пълна промяна и нов ред в управлението на Община Плевен, местната власт ще работи за избирателите

„За законно предоставяне на минимум 30% от местните данъци и такси на общините. Всички важни инвестиционни въпроси да минават през местния парламент, което означава, че няма как да има скрити договорки. Обществените поръчки с предимство за местните фирми, но само при лоялна конкуренция и след конкурс”, това са част от приоритетите за бъдещо управление на известния плевенски бизнесмен Христофор Дочев, кандидат за кмет на Плевен  на ПП „Глас народен”, които обяви днес на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен. В пресконференцията участваха още кандидатите за общински съветници в Плевен, издигнати от ПП „Глас народен“ – Валерий Ангелов, д-р по философия, Валентин Генов – бизнесмен, Поля Босилкова – Мартинова – технолог, Крум Пенчев – икономист.

IMG_3303христофор дочев-кандидати за общински съветници

По думите на Христофор Дочев Община Плевен е последна в развитието си сред всички областни центрове и вече е изпреварена  дори от по-малки общини в страната. Затова е от изключителна важност да се ликвидират произволите и грубите нарушения на Закона за местната власт и се спре декапитализацията на общините, като се сложи край на тайното изземване на ресурсите на общините от днешните управници, посочи още кандидатът за кмет. За да заработи местната власт за своите избиратели, са необходими кадрови промени в местната администрация и в общинските фирми, но само на професионална основа, а не с партийни протекции, категорично заяви той.

За постигане на пълната промяна и нов ред в управлението на Община Плевен от ПП „Глас народен” са формулирали 12 основни точки. На  първо място е поставено  използването на публично-частното партньорство с местния бизнес за реализиране на важни проекти за Община Плевен, като така ще си помогне за разкриване на трайни работни места в реалната икономика. Само те могат да извадят Плевен от кризата, в която се намира в момента, посочи Христофор Дочев. По думите му градът се нуждае най-много от индустрия за разкриване на работни места за мъже.Приоритет ще е сигурността на селата и изграждане на тяхната инфраструктура.

Кандидатът за общински съветник  Валентин Генов, който е трети в листата след водача Христофор Дочев и Валерий Ангелов, посочи, че трябва сериозна финансова проверка в общинските фирми, които, по неговите думи, се управляват криминално.

Непримирими и безкомпромисни ще бъдем към корупцията в управлението на Общината, заявиха в заключение кандидатите на ПП „Глас народен”, за които може да се гласува с номер 4 в интегралната бюлетина.  В общинската листа са включени общо 16 кандидати, между които са и петимата кандидати за кметове на Гривица, Мечка, Върбица, Бохот и Тученица.

купуването и продаването

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...