Акценти
Начало / Здравеопазване / Фондация „Св. Иван Рилски” направи първото дарение на зъбни протези

Фондация „Св. Иван Рилски” направи първото дарение на зъбни протези

Пациенти от село Гривица на мобилния стоматологичен кабинет, разкрит към „ДКЦ Свети Панталеймон” – Плевен, са първите, които получиха зъбни протези, дарени от фондация „Свети Иван Рилски”. Възрастните хора от селото вече няма да се притесняват да се усмихват и ще се радват на пълноценно хранене и по- здравословен начин на живот.

„Чудесно е да можеш да видиш радостта на хората, които не са се надявали, че „на крака” до тях ще отиде зъболекар и ще ги избави от неудобството на беззъбата устна кухина”,  сподели д-р Елиза Георгиева, една от учредителките на фондация „Св. Иван Рилски” и неин управител. „ Бабите и дядовците ми довериха, че отначало са погледнали на идеята с недоверие и са си мислели, че това е поредната рекламна кампания, от която някой има интерес. Но след като видяха с очите си и осезателно почувстваха  резултатите, те не пестят благодарността си  към  стоматолозите д-р Петева и д-р Найденова, работещи в мобилния кабинет”, разказа още д-р Георгиева, която дълго ще помни думите на благодарност, изречени от възрастните хора

Мобилният стоматологичен кабинет на фондация „Св. Иван Рилски” започна работа през месец май, като идеята е да обслужва по график селата в областта. Стоматологичната помощ се осъществява по Здравната каса, а фондация „Св. Иван Рилски” ще осигурява средствата за зъбни протези на нуждаещите се възрастни хора, обясни при откриването на кабинета д-р Елиза Георгиева. Последните три седмици освен в Гривица в мобилния кабинет са преглеждани  пациенти и в селата Ясен, Подем и Върбица. И там на нуждаещите се възрастни хора ще бъдат поставени зъбни протези, дарени от Фондацията. Следващите пациенти на д-р Петева и д-р Найденова ще бъдат от село Рибен.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...

2 коментари

  1. плевенчанка

    Едно голямо браво на тези невероятни хора!

  2. Петева е доказан професионалист,но тази Найденова която ходи в Ясен е била и преди там и е пълна некадърничка.