Акценти
Начало / Култура / Златни медали от Гърция за школа „Колорит”

Златни медали от Гърция за школа „Колорит”

Четири златни медала получиха възпитаници на арт школа „Колорит” от 5-тото  Биенале на детското изобразително изкуство в град Ксанти – Гърция. Темата на Биеналето е била „Любимата ми игра с приятели”. Международното жури, вкоето са били включени художници от различни континенти, е присъдило  първо място в конкурса и Златен медал  на  Апостол Савов, Йоанна Диму, Нона Спасова  и Пламен Дечев, научихме от ръководителката на арт школа „Колорит” Майя Ананиева. Трета награда получава Ралица Банкова.

В конкурса са участвали 155 000 творби на деца от 156 страни на възраст  от 4 до 17 години. Рисунките на плевенските деца са впечатлили журито със сложни фигурални композиции, изпълнени в различни живописни техники. Малките художници са пресъздали детски игри, свързани с българския фолклор и традиции.

Организатор на международния форум е детската Арт Академия и Музея на детското изобразително изкуство  в Ксанти. В залите на музея по традиция се експонира международната изложба с подбраните най-добри творби от конкурса. Школа „Колорит” и нейната ръководителка са  получили поздравления за изключителния успех от Лита Маврогени –  Президент на Академията за детско изкуство и  покана за участие в предстоящото 6-то Биенале в Ксанти.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...