Акценти
Начало / Здравеопазване / С оценка 5.30 д-р Пенка Костадинова спечели конкурса за директор на РЗОК – Плевен

С оценка 5.30 д-р Пенка Костадинова спечели конкурса за директор на РЗОК – Плевен

РЗОК - Плевен

Информацията, че д-р Пенка Костадинова е новият директор на РЗОК – Плевен, вече е потвърдена официално от НЗОК. От пресцентъра на НЗОК научихме, че д-р Пенка Костадинова е спечелила конкурса с обща оценка 5.30 от писмената разработка и интервюто. На второ място с оценка 5.07 е д-р Мартин Митев – досегашният директор на РЗОК – Плевен. Трети е класиран д-р Венцислав Михов и четвърти е д-р Никодим Николов.

Mрави впечатление, че кандидатите за директор на плевенската Здравна каса са показали много висок успех. За сравнение, за някои от Здравните каси в страната ще се провежда нов конкурс, тъй като кандидатите им не са постигнали минимално допустимата оценка от 4.50.

Новият директор на РЗОК – Плевен ще встъпи официално в длъжност след получаване на уведомление  за успешно издържания конкурс. Срокът за получаване на уведомлението е три дни.

Д-р Пенка Костадинова е завършила Висшия медицински институт в Плевен през 1994 г. със специалност медицина.д-р Пенка Костадинова През 2003 г. придобива магистърска степен по специалност – финанси, във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” . През същата година придобива специалност „Социална медицина и здравен мениджмънт”.

В момента д-р Стефка Костадинова е асистент в катедра “Социална и превантивна медицина, педагогика и психология” на Медицинския университет в Плевен.

Член е на Българския лекарски съюз, а от 2012 г. е член и на Съюза на учените в България. Владее немски и английски език.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...

Един коментар

  1. Динко Петров

    Става и за . .