Акценти
Начало / Политика / Реформаторският блок: Парламентът взе опасно за страната решение

Реформаторският блок: Парламентът взе опасно за страната решение

Реформаторски блок

„Парламентът взе позорно и опасно решение. Забраната върху продажбата на земеделска земя на европейски граждани превръща България в гето на ЕС, а българските земеделци стават крепостни селяни на мафията. Партиите в Народното събрание изолират България от Европа и модерния свят“. Това се казва в декларация на Реформаторския блок, която беше разпространена днес до медиите.

Според реформаторите мораториумът на парламента заплашва интересите на обикновените български граждани – обствениците на земя, производителите и износителите, както и на учещите и работещите в Европа българи – всикчи, които се възпозлват от общия пазар.

„От партиите в парламента никой не се интересува от българските граждани, а само как с цената на всякакъв националпопулизъм да се спечелят гласове. Така България става гето на ЕС“, коментира лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева.

Според лидерът на ДСБ Радан Кънев взетото в Народното събрание решение противоречи на желанието на българските граждани и за това ще бъдат информирани  Европейската народна партия, Партията на европейските социалисти и  европейските посланици в България.

„Освен, че имаме фасадна демокрация, сега ще имаме и фасадно европейско членство“, коментира пък Димитър Бечев от Гражданския съвет, като добави, че решението на парламента е лъжепатриотизъм, който ощетява джоба на българските граждани.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...