Акценти
Начало / Здравеопазване / Санкционираха клиент и нощни заведения за пушене на закрито

Санкционираха клиент и нощни заведения за пушене на закрито

Четири акта за нарушаване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места са съставили проверяващи от Регионалната здравна инспекция в Плевен през последните две седмици. Всички санкции са при проверка на нощни заведения, глобени са управители или собственици на заведенията, както и един клиент, уточни д-р Ани Симеонова от инспекцията. Тя припомни, че глобите са в различен размер в зависимост от повтаряемостта на нарушението като варират от 300 лв. за физически лица и стигат до 10 хил. лв. за юридически.

Директорът на здравната инспекция д-р Атанас Гарев предупреди, че ще се увеличава още повече интензивността на проверките по спазване на действащото законодателство. Той отправи призив към всички да се придържат към забраната за тютюнопушене, за да не се стига до наказателни мерки. Д-р Гарев каза още и че в Регионалната здравна инспекция ежедневно постъпват сигнали за пушене на обществени места, подадени както на обявения за това телефон – 064/ 823 304, така и по интернет. Има възможност също и подалите сигнал да бъдат канени да присъстват на проверките. Тъй като те са внезапни обаче, на гражданите ще бъде съобщавано за това в последния момент, за да не се получи изтичане на информация и за да е обективна проверката, уточни д-р Гарев.

През последните две седмици са съставени и други 9 акта, 4 от които за незадоволително хигиенно състояние в заведение за социални услуги за деца.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...