Акценти
Начало / Крими / Сблъсък между патрулка и “Зефира” се размина без човешки жертви

Сблъсък между патрулка и “Зефира” се размина без човешки жертви

Полицейски автомобил, превозващ пострадал при  произшествие,  се е сблъскал вчера следобед с частна кола на кръстовище до Университетската болница, съобщават от пресцентъра на МВР. Освен сериозни щети и по двата автомобила, няма сериозно пострадали хора.

На 23 октомври в 16.50 часа на булевард “Георги Кочев” автомобил “Опел Астра”, собственост на ОД МВР Плевен, с включен  светлинен и звуков сигнал, е превозвал пострадало от пътно произшествие лице, нуждаещо се от спешна помощ. Дясното платно за движение е било задръстено, затова патрулната кола е навлязла в лявото платно и на кръстовището с улица “Неофит Рилски” се е сбъскала със завиващ лек автомобил “Опел Зефира”. Вследствие на удара щетите по двата автомобила са сериозни.

Водачът на “Зефира”-та е 63-годишен мъж от Плевен, със стаж като шофьор 36-години. Полицейският автомобил е управляван от 38-годишен служител на МВР със стаж в системата 18-години. Возещият се на предната дясна седалка в служебния автомобил полицай – 40-годишен, със стаж в МВР 18 години, е получил натъртвания на двете колена, дясното рамо и челото. Оказана му е медицинска помощ и е освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

При инцидента други пострадали няма. Алкотестовете на водачите са отрицателни.

Снимка: dariknews.bg

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...