Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / ПП „Нова алтернатива” обяви подкретата си за Антон Георгиев

ПП „Нова алтернатива” обяви подкретата си за Антон Георгиев

ПП „Нова алтернатива”  ще подкрепи на предстоящите избори кандидата за кмет Антон Георгиев, издигнат от Коалиция за промяна – БСП и ПК „Тракия”. Това обяви на пресконференция днес лидерът на „Нова алтернатива” – Николай Цонев. Ние издигаме само кандидати за общински съветници в Плевен, защото припознахме нашия кандидат за кмет в лицето на Антон Георгиев, затова ще призовем нашите избиратели да подкрепят неговата кандидатура, заяви Цонев.

Той информира, че „Нова алтернатива“ за първи път участва в местни избори и в деня на вота партията ще стане на 3 години. Тя се е рагистрирала за участие в 120 общини, като има издигнати свои кандадидати в 87 от тях, част от които в коалиции. Цонев обяви трите основни направления, с които ПП „Нова алтернатива” ангажира вниманието на избирателите. На първо място е обещанието общинското ръководство да работи за намаляване на безработицата в Плевен и общината, като създаде условия за развитие на малкия и средния бизнес. Друг приоритет е ограничаване на битовата престъпност. Третият, но не по важност приоритет за „Нова алтернатива”, е прозрачност в общинското управление.

Заявявам, че ако бъда избран за кмет, тези приоритети ще бъдат в основата на управлението ми, тъй като са заложени и в моята предизборна програма, обяви Антон Георгиев и подчерта, че на първо място за него ще е прозрачността в управлението на Община Плевен.

IMG_3731

На пресконференцията беше представена и листата с кандидатите за общински съветници от ПП „Нова алтернатива”. Тя е къса, състои се от петима кандидати, но те са все доказани професионалисти и хора, които изповядват патриотично-либералната идея, обяви Николай Цонев. Любопитното е, че в нея преобладават жените. Водач на листата е медицинска сестра Василка Русева, която заяви, че ще работи за възстановяване на училищното здравеопазване. Тя цитира данни, според които през 2008 г. в Плевен е имало 32 училищни медицински сестри, а през 2015-та те вече са само 17. Втора в листата е д-р Поля Петева – известен плевенски стоматолог, трета е Надя Димитрова – старша сестра в УМБАЛ – Плевен, четвърта е Мария Любенова – инженер, и пети в листата е Марио Василев – студент.

Освен за подобряване на здравеопазването в общината, кандидатите за общински съветници от ПП „Нова алтернатива” заявиха, че ще работят активно за облагородяване на междублоковите пространства в кварталите на града и за по-ефективна работа на общинските институции и създаване на условия младите хора да не напускат Плевен.

По традиция от ПП „Нова алтернатива” разрязаха голяма торта за успешна предизборна кампания.

купуването и продаването

IMG_3738нова алтернатива- Антон Георгиев

торта Нова алтернатива
торта Нова алтернатива

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...