Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Плевенчани да гласуват за възраждане на Плевен, призоваха Цветан Антов и Румен Петков

Плевенчани да гласуват за възраждане на Плевен, призоваха Цветан Антов и Румен Петков

На 25 откомври плевенчани да гласуват за възраждането на Плевен, за връщане на достойнството му и мястото, което градът ни заслужава. За това призова на пресконференция днес кандидатът за кмет на ПП АБВ Цветан Антов.  Към призива му се присъедини и зам.-председателят на партията Румен Петков, който подчерта, че изборът на плевенчани на 25 октомври е изключително важен и те трябва да си  дадат сметка какво избирт – „дали избират тенденцията на обезлюдяване или избират нова енергия, потенциала и ресурса”.

Цветан Антов и Румен Петков направиха анализ на предизборната кампания до момента и очертаха основните проблеми на Плевен, които трябва да бъдат решени през следващия мандат.

На първо място като проблем кандидатът за кмет Цветан Антов постави демографския срив. Затова като основен приоритет пред АБВ е спиране изтичането на млади хора от града и общината, посочи той. Като възможност това да се случи Антов посочи усвояването на повече европейски средства през следващия програмен период за реализиране на проекти за подобряване на инфраструктурата в общината, за да стане тя по-привлекателна за чужди инвеститори, за да се разкрият нови работни места.

Антов отбеляза също необходимостта от по-добро рекламиране на града ни като туристическа дестинация, за да се привлекат повече туристи. Градът ни има потенциал, който не е използван максимално, според кандидата за кмет.

Двамата с Румен Петков обстойно засегнаха темата за големите европейски проекти, които се реализират в Плевен, но без участието на плевенски строителни фирми. „В периода от 1955 до 1989 г. в Северна България няма значим обект, в който да не са участвали плевенски строители. Днес нашият площад се  прави от левенти от Шумен и Кърджали. Няма земна сила, която ще ме убеди, че това е по-евтино”, категоричен беше Румен Петков.

Той очерта няколко неща, за които Плевен трябва да си даде сметка в тази кампания. „Първо  градът ни беше изваден през последните 10 години от културния афиш на страната ни. Плевен не присъства с нито едно значимо събитие  в културния календар на България и това е изключително лош атестат за Община Плевен. Това обезсърчава възпитаниците на Музикалното училище и хората, които имат стремежи за реализация в тази сфера. Второ –  Плевен не остана и в спортния календар. Няма как да  създадем атмосфера за  децата да се развиват тук, в Плевен. Нищо не се направи през тези години за развитие на туризма. Отношенията с побратимените градове е единият  аспект. Знемарихме отношенията с Браила, Бурса, Агадир, Кайзерслаутерн, в много висящо положение са отношенията ни с Ростов на Дон. И от това загуби единствено Плевен”, каза Румен Петков, като не подмина и факта, че градът ни е изгубил позиции и като традиционен организатор на търговски изложения.

„Затова плевенчани трябва да си  дадем сметка какво избираме на 25 октомври. Сигурен съм, че  разумните хора ще изберат нова енергия, отговорност, публичност”, подчерта Петков.

Той изтъкна още, че АБВ води съвсем умерена пропаганда и не участва в „тапицирането” на града с плакати. Поставят толкова, колкото е необходимо за популяризиране на кандидата за кмет Цветан Антов, кандидатите за общински съветници и номера в бюлетината – 21.

За подготвеността на кандидатите на АБВ в Плевен и областта Румен Петков цитира цифри. АБВ има 121 членове в СИК, като само в община Плевен те са 67. На ръководни длъжности в секционните комисии в областта 57 са членове на АБВ.

купуването и продаването

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...