Акценти
Начало / Избори / Местни избори 2019 / МК „Демократична България – Обединение” (СДС, БЗНС) откри с водосвет предизборната си кампания за общински съветници

МК „Демократична България – Обединение” (СДС, БЗНС) откри с водосвет предизборната си кампания за общински съветници

С водосвет и молитва за успех в предстоящите избори Местна коалиция „Демократична България – Обединение” (ПП СДС, ПП БЗНС) откри днес официално предизборната си кампания в Плевен. В храм „Свети Николай” за успех се помолиха водачът на листата доц. Евгения Бързашка заедно с останалите кандидати за общински съветници на МК „Демократична България – Обединение”, приятели и симпатизанти.  С тях беше и Найден Зеленогорски”.

„Нашата листа е съвкупност от професионалисти и всеки един от нея може да помогне на Плевен със своите знания и умения”, каза доц. Бързашка след църковния ритуал. Христо Таслаков, втори в листата, допълни, че най-голямата сила на листата е, че нейният гръбнак, са хора, които са заедно от повече от 20 години. „Обединеното дясно, което е химера в страната, в Плевен работи, заедно сме и ще спечелим”, заяви Таслаков.  Найден Зеленогорски обърна внимание на това, че водачът на листата – доц. Евгения Бързашка, е от гражданската квота. „Ние подкрепяме непартийния кандидат за кмет Георг Спартански и решихме, че в  нашата листа трябва да има силно присъствие на хора професионалисти, които не членуват в партии. В първата десетка  има петима от гражданската квота”, подчерта Зеленогорски и допълни, че листата е сплав между опит, младост и дръзновение, както и сплав между хора с политически опит и граждани, които са неформални лидери.

От Местната коалиция тръгват с амбицията да помогнат на Георг Спартански да спечели на първи тур и смятат, че това е възможно. Те призоваха гражданите на Плевен да гласуват активно, защото голямата избирателна активност увеличава възможността това да се случи. „Цел на коалицията е да постигне най-голям успех и да имаме най-голямата група в Общинския съвет. Защото в предишния мандат голяма част от усилията на Георг Спартански отидоха „на вятъра”, защото нямаше подкрепа на мнозинство в Общинския съвет. Затова призовавам хората да гласуват за г-н Спартански с номер 70 и за листата за общински съветници с номер 68, за да може той да разчита на силна група, а защо не и на мнозинство, в което МК „Демократична България – Обединение” (СДС, БЗНС), да бъдат гръбнака”,  изтъква Найден Зеленогорски.

От МК „Демократична България – Обединение” обявиха, че ще водят позитивна кампания, ще се съобразяват с правилата на правене на избори и на човешките взаимоотношения, и призоваха другите участници в предизборната кампания да се въздържат от радикални идеи.

Прочетете също:

Любка Александрова печели трети мандат в Левски

Любка Александрова (БСП) остава кмет на община Левски и през следващите четири години. На балотажа ...