Начало / Избори / Избори 2015 / Георг Спартански се срещна с представители на Строителна камара и архитекти
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Георг Спартански се срещна с представители на Строителна камара и архитекти

 

„Плевенските строителни фирми са съзнателно дискриминирани. Милионите от Плевен изтичат като рек”, каза кандидат-кметът от МК „Плевен може – Плевен побеждава“ Георг Спартански. И продължи: „Проблемите в Плевен са глобални. Младите хора  напускат града, защото не си намират  работа тук. Всеки, който успее да намери препитание някъде – заминава.За да спрем този процес,  е необходимо да дадем равен шанс на плевенските фирми при участието им в обществените поръчки.  Бизнесът се чувства  като заварено дете от мащеха. Ще създадем нормални условия за развитието му, за да работи спокойно, за да печели, за да създава продукт, за да разкрива работни места, за да не бягат хората от града ни.“

По време на срещата постъпиха редица предложения, някои от които са свързани с това, кметът да има периодични срещи със Строителната камара и архитектите, за да могат да се поставят проблеми и да се търсят заедно решения.

„Представители на общинската администрацията вършат нередности не без знанието на своите ръководители. Искаме честни конкурси и честни обществени поръчки”, категорични бяха присъстващите на срещата.

Те предложиха в отдел „Европроекти“  в Общината да има назначен поне един строителен инженер, който да умее конструктивно и технологично да помага при изготвяне на проектите. В момента такъв няма.

Повдигнат беше и въпросът за  масовото емигриране на хора от Плевен, което създава  проблем в бранша с липсата на работна ръка.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

По време на срещата бяха направени много  предложения, а именно: създаване на регистър на общинските пътища – издаване на паспорти; създаване на регистър на общинските частни имоти; преминаването на междублоковите пространства в собственост и отговорност на живеещите в блоковете; гробищата да  бъдат оформени като   паркове – с алеи, градини, удобен транспорт.

Изказано беше и становището, че със санирането на блоковете като че ли  се търси начин  да се похарчат повече пари, отколкото е необходимо. В тази връзка е добре да бъдат вземани предвид  съветите  на професионалисти.

Георг Спартански и представителите на строителния бранш продължиха да обсъждат идеи за по-ефективната работа на общинска администрация, както и конкретни стъпки за насърчаване на плевенския бизнес. Спартански гарантира постоянен диалог и пълна чуваемост с представителите на строителния бранш, както и честно, професионално и прозрачно управление на общинските дела.

купуването и продаването

 

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...