Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Георг Спартански: Плевен се управлява непрозрачно, заместник-кметът е с ефективна присъда за подкуп – тук не е нормална среда за бизнес

Георг Спартански: Плевен се управлява непрозрачно, заместник-кметът е с ефективна присъда за подкуп – тук не е нормална среда за бизнес

Ще върна справедливостта в Плевен. Градът се управлява непрозрачно, непочтено и непрофесионално, със задкулисни договорки. Заместник-кметът е с ефективна присъда за подкуп, градът обезлюдява – това не е нормална среда за бизнес. Младите гласуват „с краката си“, бягайки от града през глава.
Това каза в диспут по БНТ кандидатът за кмет на Плевен от коалицията „Плевен може – Плевен побеждава“, в която влиза и Реформаторският блок, Георг Спартански.
Той подчерта, че отговорността за тежкото положение в Плевен, липсата на икономически ръст, обезлюдяването, безработицата и лошата бизнес-среда се дължат на управляващите в града начело с кмета от ГЕРБ Стойков.
Управлява се непрозрачно и задкулисно, шуробаджанашките назначения са по всички възможни позиции, каза Спартански и добави, че липсата на професионализъм е основен белег на управлението в Плевен.
Георг Спартански подчерта, че кметът трябва да си свали розовите очила и да види паническата евакуация на хората от Плевен. Инвестициите са малко и недостатъчно, и то въпреки опитите на общинската администрация да изгони бизнеса от Плевен. Няма проект, който да се е реализирал без огромно закъснение, скандали и негативи за общината, каза Спартански и даде пример с ремонта на градския площад, от който са се отказали дори самите автори, заради скандалите, натиска и задкулисните машинации. Това са безобразията на частни и групови интереси, които кметът обслужва непрекъснато, посочи Спартански.
По думите му, плевенски фирми не печелят обществени поръчки в Плевен, но пък плевенският бизнес построи съоръжението в Сочи, където се откри олимпиадата. Т.е. градът има потенциал, но няма мениджмънт в лицето на настоящия кмет от ГЕРБ, категоричен бе Спартански.
Той потвърди, че до месец ноември в Плевен ще започне да функционира консултативен съвет от представители на професионалните браншове в града, които да дават експертни решения по ключови за общината въпроси, а администрацията да ги реализира в управленската си програма.
Спартански подчерта, че Реформаторите и коалицията „Плевен може – Плевен побеждава“ ще дадат истинската алтернатива на Плевен – коренна промяна на настоящото статукво, прозрачно, почтено и професионално управление на града, добра бизнес-среда и инвестиции, които да допринесат за
икономическия ръст и повече работни места.
Спартански добави, че има визия за възстановяване на връзката между бизнеса с образованието, която към момента е напълно разрушена, а по отношение на сигурността обясни, че част от функциите по охрана на реда могат да се поемат от Общинска полиция, за което е нужна и законодателна промяна. Видеонаблюдението, по думите му, регистрира престъпността, но не я спира, особено в кварталите от периферията.

купуването и продаването

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...