Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Георг Спартански: Моята философия на управление е през ума и сърцето

Георг Спартански: Моята философия на управление е през ума и сърцето

„Моята философия на управление е през ума и сърцето, с лице към хората”, това заяви кандидатът за кмет на Плевен Георг Спартански по време на пресконференция в клуба на БТА. На срещата с медиите присъстваха и Радан Кънев – председател на ПП ДСБ, и Найден Зеленогорски – заместник-председател на ПП Движение „България на гражданите”.

„В тази кампания  се сблъскаха две философии на управление – едната през джоба и през корема, публично демонстрирана от настоящото управление, а другата е моята философия и тя е необходима на гражданското обществото – през ума и през сърцето”, заяви категорично кандидатът за кмет Георг Спартански. „Защото кметът не е чиновник и няма работно време. Затова аз предлагам управление с човешко лице и да върнем Плевен на плевенчани, защото те го заслужават. Именно затова е и моята философия на петте П – Почтенност, Професионализъм, Прозрачност, Публичност и Практичност. Аз не предлагам асфалтиране на улици, засаждане на градинки и миене на улици, защото това са част от задълженията на кмета”, категоричен бе Спартански.  Думите си той илюстрира с резултатите от анкета по отношение на проблемите на общината, която сочи, че най-тежкият проблем според плевенчани е корупцията – 67.5%, 45.4% посочват на второ място липсата на грижа за пътищата, а 39.1%  липсата на инвестиции. Добро административно обслужване има само според 8.7%, добри социални услуги има според 7.4%, а кметът е близо до проблемите на хората едва според 4.2%. ”Това е оценка със сила на присъда без право на обжалване”, категоричен бе Спартански за данните.

„На края сме на една напрегната кампания. Изключително доволен съм от срещите си с гражданите на Плевенска община. На всички срещи, на които имах удоволствието да присъствам, имаше изключително голяма активност, с много въпроси и ангажимент от гражданите. Това показва, че все повече гражданското общество осъзнава, че е такова и расте съзнанието, че гражданите дават мандата и не избират царе, а слуги, които ще удовлетворяват обществените очаквания през 4-годишния мандат. Аз приех хиляди поздравления за решението си да се кандидатирам за кмет, което не бе никак леко. Получих огромен капитал като доверие и няма да си позволя да го пропилея”, сподели кандидатът за кмет на Плевен.

„Искаше ни се тази кампания да е доста по-позитивна. Факт е, че в края на кампанията ние все пак сме удовлетворени от постигнатото. Множество срещи на Георг Спартански във всички браншови организации, в множество фирми и малките населени места, и навсякъде има огромен интерес и доста сериозна подкрепа. Ние сме с много позитивни очаквания още на първия тур. Имаме очаквания в седем-осем общини да победим или да попаднем в балотажи, което за нас е голям успех. Убеден съм, че нашите колеги ще се справят”, заяви Найден Зеленогорски от своя страна при откриването на срещата.

Последното проучване на „Галъп“, поръчано от реформаторите, сочи значителна преднина на Георг Спартански пред Димитър Стойков, а трети е Антон Георгиев, сподели още Зеленогорски. „За нас е изключително важно и това, че групата с листите на общински съветници на „Плевен може – Плевен побеждава” е с разлика от 4 десети. Това означава, че 1/3 от общинските съветници ще са на „Плевен може – Плевен побеждава”, 1/3 за ГЕРБ и 1/3 ще се разпределят между другите партии. Убедени сме, че ще имаме най-голямата група общински съветници. Силно се надяваме това да ни даде шанс да атакуваме първото място за кмет”, посочи още бившият кмет на Плевен.

Данните от проуването са при 31% негласуващи и 26 %, които не са решили все още за кого ще гласуват. Те сочат, че Спартански има 17.5% срещу 11.2% за Стойков, което преразпределено означава около 9 000 гласа разлика. Антон Георгиев има 7.2%, Цветан Антов – 3.4%, а Адриан Асенов – 2.5%. „Това е много добро разгръщане на кампанията ни в рамката на този един месец, но предвид, че проучването бе преди една седмица, имаме още малко време, за да успеем да оползотворим целия потенциал. Аз смея да се надявам, че ще победим на първия тур и няма да позволим да се повторят нещата от преди 4 години“, заяви още Найден Зеленогорски.

От своя страна Радан Кънев подчерта, че сред тези ¼ от нерешилите да гласуват, според проучването, доверието към Георг Спартански спрямо това към Димитър Стойков, е 4:1. Това означава, че при висока активност Спартански ще спечели изборите още на първи тур. Именно затова те призовават да се гласува и точно в тази посока ще бъде провеждана и кампанията в оставащите дни. „Не е случайно, че закриването на националната кампания е точно в Плевен. Спартански е най-силният кандидат в цялата страна. Той е силна, независима фигура с огромен местен авторитет. В битката виждаме всичко , което искаме да видим всичко за развитието на РБ в бъдеще”, допълни Раданов. „Набираме много добра скорост, и ще се очертаем като втора политическа сила след ГЕРБ. Подкрепяме на места и кандидати на ГЕРБ, ако смятаме, че са добри, но в Плевен, Пловдив и Варна  случаите не са такива”, заяви още той.

Георг Спартански сподели още, че не е доволен и от качеството на дебата с опонентите. „Обективните причини са недостатъчното телевизионно време в публичните дебати и множеството поставени теми, което не е позволило да се навлезе в същината. „В този смисъл той беше повече зрелищен, отколкото съдържателен. Съжалявам, че в Плевен не се състоя публичен дебат. Това обаче зависи и от волята на другите опоненти”, заяви кандидат-кметът. Той допълни, че при едни честни избори, доколкото е възможно в страната ни, защото не е политически наивник, очаква победа на предстоящите избори. Това сочат и данните от проучването за доверието към кандидатите за кметове. Според него Адриан Асенов получава  2%, Антон Георгиев – 7.8%, Цветан Антов – 10.8%, Димитър Стойкво- 14.3%, а Георг Спартански – 33%. Георг Спартански призова за по-висока избирателна активност, като заяви, че е готов и за първи тур, и за втори тур. На хипотетичен балотаж между Димитър  Стойков и Антон Георгиев 33% са посочили, че биха гласували, като Стойков събира повече гласове.  В същата ситуация между Георг Спартански и Димитър Стойков 15% са посочили, че биха гласували за настоящия кмет, а 34.6% са посочили кандидата на „Плевен може – Плевен побеждава”. Според Спартански, обаче, най-добрият вариант ще е нещата да се разрешат още с първите избори, за да се спестят административни разходи. Той подчерта, че проучването е правено преди 15 октомври, което пък е преди последните събития с велоалеите в Плевен. Спартански определи случилото се като черен пиар, но направен с жълта боя.

купуването и продаването

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...