Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Георг Спартански към преподавателите: Да си учител – това е като да си служител в храм

Георг Спартански към преподавателите: Да си учител – това е като да си служител в храм

„Образованието е знание. Образованието е сила. Образованието е светлина. Образованието е храм, в който учителят е служител. В този храм не бива да се влиза с кални обувки. Да си учител не е просто професия, а призвание.“, каза кандидатът за кмет от МК „Плевен може – Плевен побеждава“. И допълни: „В България от години за съжаление битува мнението, че ценен е преди всичко физическият, а интелектуалният  се неглижира. Учителите са натикани на дъното на социалната стълбица.”.

Георг Спартански

Георг Спартански сподели пред учителите, че знае за трудно подписания преди 2 години  Колективен трудов договор / КТД/ между работещите в сферата на образованието и  Община Плевен, както и че той е останал само на хартия.“Напълно липсва диалог с общинската администрация, няма чуваемост за проблемите на образованието, а вратата на кмета е затворена за проблемите и предложенията на учителите“, отбеляза Георг Спартански.

Той пое ангажимент местната власт да възстанови чуваемостта, диалога и равнопоставеността между партньорите, да няма страх, че ако критикуваш,  изразиш собствено мнение или дръзнеш да търсиш правата си, ще бъдеш уволнен.

Георг Спартански

„Напускането на Плевен и общината от младите хора е тяхната безпощадна оценка за състоянието на града ни. Оценка със сила на присъда, но тази присъда не подлежи на обжалване, защото младежите не обмислят вариант за връщане. Тези млади хора са отличниците и носителите на престижни награди, които вие сте обучавали. Те са бъдещето на Плевен, от което се лишаваме заради некадърното му управление. За да се върнат в Плевен нашите деца, е необходимо да им дадем смисъл да го направят. Ето това искам да постигна, но ще съумея да го сторя само, ако сме заедно, ако си повярваме, че можем, ако си подадем ръка и вървим по един и същи път.“- каза кандидатът за кмет. Искам учителите да са  част от елита на Плевен, защото те принадлежат към него и ще работя за това. Партньорството с вас е танго за двама, в което вие ще бъдете водещата страна. Вашите предложения ще бъдат част от моята управленска програма. Затова се нуждая от вашата помощ, експертни съвети и предложения. Уверявам ви – всички те ще бъдат чути и оценени.“

купуването и продаването

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...