Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Георг Спартански:  Ако България се е прославила с нещо в древността  и сега, това са хората на духа

Георг Спартански:  Ако България се е прославила с нещо в древността  и сега, това са хората на духа

Срещата  с художници, музиканти, артисти, писатели, музейни работници , читалищни дейци  и кандидатът за кмет на МК „Плевен може – Плевен побеждава“ продължи над 2 часа . В диалога бяха споделени много виждания, идеи и проблеми в областта на културата в Плевен.

„Зареждате ме с енергия, защото носите голямата мистерия на таланта“, каза Георг Спартански и добави : “Вие сте духовното измерение на града. Благодаря, че още сте в Плевен ,защото  съм сигурен, че много от вас имат и други варианти“.

„Отвращава ме целенасочената политика за смазване на духа, защото бездуховният човек е контролируем!“, каза Спартански.

Скандали в културата има на всички равнища, потвърдиха присъстващите и изразиха разочарованието си от закриването на изложбената зала на ул.”Иван Вазов”5.

„Вашите предложения  са моята управленска програма“, подчерта Георг Спартански и допълни, че ще бъде кмет, който ще се среща  и общува  всеки ден с гражданите.

„ Предлагам управление с човешко лице. Срам ме е от това, което се случва в Плевен“, каза още кандидатът за кмет на Плевен.

От Дружество на писателите връчиха писмени предложения на кандидата за кмет,  а представители на художниците, артистите, писателите, музикантите  продължиха в лични разговори да споделят  своите предложения, разочарования и очаквания.

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...