Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Георги Първанов в Плевен: Кандидатите за кметове на АБВ имат волята да бъдат най-добрите

Георги Първанов в Плевен: Кандидатите за кметове на АБВ имат волята да бъдат най-добрите

АБВ стана фактор не само  в лявото пространство. АБВ стана незаобиколима сила в българската политика. В тази кампания АБВ влиза със  самочуствието на партия, която може да управлява, а кандидатите за кметове на АБВ имат  качествата, професионализма, отговорността и волята да бъдат най-добрите. Това каза председателят на АБВ Георги Първанов пред препълнената зала в Драматичния театър в Плевен при откриването днес на предизборната кампания на АБВ в Плевен.

Събитието започна вълнуващо с изпълнението на химна на РБългария от Георги Христов, докато на сцената стояха Георги Първанов, Румен Петков – зам.-председател на АБВ, кандидатът за кмет на Плевен Цветан Антов и кандидатите за кметове на АБВ в област Плевен.

IMG_3111ABV-химн

 С тази препълнена зала чувствам сила и усещам, че победата на 25 октомври няма да ни подмине, заяви в приветствието си Цветан Антов. Той отбеляза, че АБВ има свои кандидатури за кметове в 6 от общо 11 общини в област Плевен, в  четири подкрепят кметове, които смятат за успешни. Антов очерта проблемите, които има Плевен, свързани с демографския срив, разпадащата се икономика, недобре структурирано земеделие. Трябва да се мобилизираме и да променим живота в нашия град, за да останат нашите деца тук, подчерта Антов и сподели нещо много лично – че влиза в това състезание с нагласата за победа. „През целия си съзнателен живот съм бил победител. Обичам Плевен и искам да го видя възроден и достоен, и гарантирам, че ще работим точно  за това”, заяви Цветан Антов.

Той представи листата за общински съветници в Плевен, на която е водач. 31 от  кандидатите за общински съветници са с висше образование, палитрата от професии е богата. Смятам че имаме всички шансове в бъдещия Общински съвет на Плевен да влязат достойни хора, професионалисти и авторитети в областите, в които работят, изтъкна Антов.

IMG_3119Цветан Антов

Плевен трябва да има своето самочувствие и нека върнем достойнството му, като гласуваме с номер 21 в бюлетината, призова Румен Петков. „През тази кампания някои ще използват инструментите на натиска, каквито бяха използвани срещу нас при предните две кампании. Други ще използват парите, трети ще използват бруталността. Но ние имаме  нещо, което другите нямат – вашата сила, вашата чест и достойнство. Вие излъчвате тази енергия, с която нашите кандидати за кметове влизат в кампанията. Те влизат  със самочувствието на водачи на силни екипи. Защото на Плевен му е  нужно възраждане”, каза още Петков.

IMG_3131румен петков

В тази кампания влизаме със самочуствието на  партия, която само за година и поливина има над 15 000 членове, която има организации във всяка община.   АБВ има своите кметове в 180 общини, а в 280  участва в различни формати. Това е  критерий за сила и аз вярвам, че хората ще го разберат и тези избори ще докажат, че АБВ е най-проспериращата, най-бързо развиващата се сила в българската политика”, изтъкна в обръщението си още Георги Първанов. .Той отбеляза, че амбицията им в плевенски регион е да  интегрират управленския потенциал, който имат, и на ниво община. „Радвам се, че навсякъде виждам не само  добри кандидати, но и добри, работещи идеи, които биха могли да променят общините към по-добро”, каза още Първанов. Той не пропусна и проекта АЕЦ Белене, като го нарече най-значимият проект в съвременната българска политика и икономика. Той увери, че АБВ не се е отказал от него и ще  намерят финансиране за неговото реализиране, защото „българската ядрена енергетика трябва да продължи своето развитие”.  Той подчерта, че АБВ има и други значими инвестиционни проекти на територията на Плевен и региона, с които да бъде възродена ролята на града като „своеобразен локомотив в българската икономика”.

Като председател на АБВ Първанов заяви, че не само ще е гарант за успеха на бъдещите кметове от АБВ, но и за тяхното бъдещо успешно управление.

Срещата завърши с концерт на Георги Христов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

IMG_3160георги христов

IMG_3124абв-зала

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...