Начало / Избори / Избори 2015 / Проф. Димитър Стойков: Задържането на младите хора в Плевен отново е приоритетна задача за мен и моя екип

Проф. Димитър Стойков: Задържането на младите хора в Плевен отново е приоритетна задача за мен и моя екип

„Задача с приоритетно значение през досегашния ми мандат и основна цел за следващите 4 години е задържането на младите хора в Плевен. От 2011 до сега реализирахме повече инвестиции спрямо последните 16 години”. Това каза кандидатът за кмет на Плевен втори мандат проф. Димитър Стойков на среща с членовете на два пенсионерски клуба в „Сторгозия“ и „Дружба“. „Не трупаме дългове, а стимулираме разкриването на нови работни места чрез насърчаване на бизнеса, защото това ще върне децата ни в Плевен. За последните 4 години бяха създадени фабрики, които разкриха стотици работни места – Марица оил в Ясен, Нексанс електорникс на „Сторгозия“, Десизо Мони, нова болница „Света Марина“, нова болница „Свети Панталеймон“, нов МОЛ. Само по европейски програми общината осигури над 2100 работни места. Ще продължим по същия начин”, така проф. Стойков даде отговор на очакванията на хората за мерки и политики, насочени към задържане на младите хора в Плевен.

Димитър Стойков и Владислав Николов

В подкрепа на думите си кандидатът за кмет втори мандат на Община Плевен от ГЕРБ проф. Стойков посочи, че за следващия програмен период предстои реализирането на още инвестиции, които ще отворят нови работни места. „Ще бъде изградена нова фабрика за тапицерии на испански инвеститор с 500 работни места. Като инвеститорите казаха, че имат намерение да разкрият още две фабрики на „Дружба“. Френска фирма започва строеж на завод за малц. Този инвеститор ще осигури работни места не само за Плевен, но и за околните населени места, защото ечемикът ще се отглежда на наша земя. Всичко това е резултат на далновидна политика с мисъл за хората”, каза проф. Стойков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...