Начало / Крими / Апелативният съд във Велико Търново осъди бившия зам.-кмет на Плевен на три години и половина затвор

Апелативният съд във Велико Търново осъди бившия зам.-кмет на Плевен на три години и половина затвор

Три години и шест месеца затвор е получил бившият зам.-кмет на Плевен Алексей Зелов, информират от пресцентъра на Прокуратурата на Републиката. Днес, 28.09.2015 г., след протест на Софийска градска прокуратура, поддържан от Апелативна прокуратура-Велико Търново, той бе признат за виновен и осъден ефективно. Наложено му е и наказание от 8000 лв. глоба и лишаване от право да заема държавен или обществен пост за срок от 4 години.

Припомняме, че Зелов бе предаден на съд от Софийска градска прокуратура за това, че в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение (зам.-кмет на Плевен с ресор „Финанси”), в края на април 2014 г., е поискал и приел подкуп, за да изпълни свое служебно задължение за по-бързо изплащане на дължима от общината сума за извършени услуги.

Плевенският окръжен съд постанови оправдателна присъда, която бе протестирана от СГП пред Апелативен съд-Велико Търново. Днес поддържаният от Апелативна прокуратура-Велико Търново протест бе уважен, като оправдателната присъда бе отменена. Апелативен съд-Велико Търново измени и мярката за неотклонение на Зелов в „Задържане под стража“.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...