Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Полк. Красимир Атанасов, кандидат-кмет на Плевен: Най-важната цел, която стои пред мен, е защита и сигурност за хората

Полк. Красимир Атанасов, кандидат-кмет на Плевен: Най-важната цел, която стои пред мен, е защита и сигурност за хората

„Решението на много от проблемите на Плевен са в необходимостта от незабавно преструктуриране на общинската администрация, защото там има отдели, отделчета, дирекции, които само седят и взимат пари незнайно за какво. Неспособността на ръководството правилно да организира и да планира, и да контролира изпълнението на всички тези дейности, и разбира се, липсата на адекватна, подробна, ясна и точна управленска програма за 4-годишен мандат, водят до всички тези проблеми”, това каза полк. Красимир Атанасов по време на официалното му представяне като кандидат-кмет на Плевен от Социалистическа партия „Български път”. Мероприятието се проведе в зала „Катя Попова” тази вечер сред негови съмишленици и кандидати за общински съветници от партията, които също бяха представени по време на предизборната среща.

полк. Красимир Атанасов кампания
„Днес, в този ден – 30 септември, ние сме дошли за да изразим своята воля да променим пътя на Плевен. С много от вас се познаваме, с малко се виждаме за първи път, за тези, които не ме познават – аз съм полк о.р. Красимир Атанасов. Благодаря, че отделихте от вашето време, за да сте тук с нас. Имам опит като ръководител на големи подразделения, от 4 години съм председател на комисията по обществен ред и сигурност към Общински съвет. По моя идея и под мое ръководство беше изготвена и Стратегията за обществен ред и сигурнаст на Община Плевен до 2022г. Стратегията като документ е една от малкото, да не кажа единствената в България. Проблемът се яви в прилагането и от Общинската администрация. И както с повечето неща в общината и държавата – добри закони имаме – нямаме добро желание за контрол върху изпълнението им”. С тези думи полк. Атанасов се представи пред присъстващите гости, веднага след като вечерта бе открита от неговата съпруга. Той заяви още категорично, че ако бъде избран за кмет, ще дарява цялата си заплата.

полк. Красимир Атанасов кампания

Освен семейството на кандидата за кмет на Плевен, на сцената до него бяха и председателят на СП „Български път” – проф. Ангел Димов, зам.-председателят проф. д-р Нено Димов, Юри Борисов – ръководител на кабинета и председателят на Централния предизборен щаб на партията – Емил Димитров – син.

полк. Красимир Атанасов кампания

„Най-важната цел, която стои пред мен, е защита и сигурност за хората. Хората трябва да са спокойни, за да могат да работят, за да могат да се разхождат, за да могат децата ни спокойно да ходят на училище. Едва тогава ще може да се очаква развитие и да се търсят решения на проблемите”, заяви още полк. Атанасов. На второ място той посочи, че за него ще бъде борбата с битовата престъпност, тъй като няма къща, върху която да не е извършвано посегателство по селата. „Ти си орисан да вършиш добро на хората и няма да гледаш назад и да чакаш да ти се върне”, сподели в заключение полк. Атанасов, спомняйки си думите на своята майка.

полк. Красимир Атанасов кампания

Полк. Красимир Атанасоов представи и предизборната си платформа пред своите съмишленици. „Тя е разработена на базата на задълбочен анализ на състоянието на Община Плевен, обхваща всички 10 сфери на отговорност на кметската администрация и ще послужи за изготвяне на управленската ми програма”, обяви при представянето кандидатът за кмет на Плевен. Овен това той акцентира върху тежкия бизнес климат в общината, в резултат на което се закриват работни места. Именно затова полк. Атанасов подчерта, че е необходимо да се облекчи бизнесът с поносими местни данъци и такси, както и да се окаже подкрепа в презентиране на продукцията му. По думите му в момента няма правилно изработена стратегия за развитие на икономиката в общината и това рефлектира с обратен знак върху всички други сфери – особено върху здравеопазването, образованието, културата и социалните дейности.

полк. Красимир Атанасов кампания

Основната идея на СП „Български път” бе представена от председателят на организацията проф. Ангел Димов. „Нашата цел е да се модернизира българското производство, което означава да има работа за всички български граждани и финансов ресурс за разцвет на науката и културата”, отбеляза той. Според него това ще стане чрез „народополезна политика на сближаване на България с Русия” и създаване на общ безмитен пазар. Според професор Димов е важно България да излезе от военните структури на НАТО, да предоговори членството си в ЕС и да влезе в Евразийския икономически съюз, което означава много пазари за българските стоки.

полк. Красимир Атанасов кампания

Той подчерта, че гласуването за Красимир Атанасов с номер 15 в бюлетината, е избор на прогресивното и на промяната. Успех на кандидат-кмета на СП „Български път” за Плевен пожела и Емил Димитров – син, който е председател на Националния предизборен щаб на партията.

полк. Красимир Атанасов кампания
Официалното представяне на полк. Красимир Атанасов като кандидат за кмет на Плевен приключи с раздаване на членски карти на новопостъпилите съмишленици в партията, последвано от концерт на децата от Ансамбъл „Нашенчета” и танцьорите от „Жеда”.

купуването и продаването

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...