Начало / Избори / Избори 2015 / Кметовете на Габрово и Русе заявиха своята категорична подкрепа за проф. Димитър Стойков

Кметовете на Габрово и Русе заявиха своята категорична подкрепа за проф. Димитър Стойков

Своята подкрепа за втори мандат на проф. д-р Димитър Стойков изразиха днес още двама от успешните кметове на ПП ГЕРБ. В пресклуба на БТА в Плевен това направиха Таня Христова – кмет на община Габрово, и Пламен Стоилов – кмет на община Русе.

„За мен е изключително голямо удоволствие да бъда тук и да подкрепя проф. Стойков за втори мандат, тъй като малцина вероятно знаят, че аз съм родена и израсла в Плевен. Това е изключително голям шанс за мен, за да може видимите резултати в нашите градове да продължат да се реализират и те да бъдат мотивация за младите хора, както и за тези в напреднала възраст. Да водят един спокоен живот.”, каза Таня Христова. Надявам, се правилното решение ще бъде взето от всички плевенчани, а номерът, с който трябва да се гласува, е ясен за всички – това е номер 10, число, което е обвързан по много начини с Плевен, допълни кметът на Габрово. Тя подчерта, че трябва да се продължи с ясната и категорична цел да се създават възможности, а не препятствия и това личи и в резултатите до тук.

Пламен Стоилов също сподели, че е свързан не само емоционално с Плевен и това е една от причините да подкрепи проф. Стойков на предстоящия балотаж. „Нека гласуваме правилно, нека гласуваме за тези хора, които правят видимата промяна”, призова той. Стоилов подчерта, че местните избори са много важни и ясно си спомня как е изглеждал Плевен преди 4 години и нека плевенчани не забравят също как е бил този град.”Колко са кметовете, които тръгват с 60 млн. подсигурени средства в новия мандат, които проф. Стойков успя да подсигури с упоритата си работа”, попита риторично Стоилов. „Плевен е стратегическа община и тя трябва да има своя правилен ръководител. Не се съмнявам, че проф. Димитър Стойков ще бъде безспорният кмет на Плевен”, категоричен бе кметът на Русе. Той допълни, че силата на ПП ГЕРБ се крие в екипната работа.  За един кмет е важно да има подкрепата на правителството, а проф. Стойков е подкрепен и от премиера Бойко Борисов, и от председателя на Народното събрание, и от своите колеги кметове.

Плямен Стоилов не подмина и изминалата предизборна кампания, като той я определи за изключителна гнусна. По негово мнение, обаче, черният пиар никога не е успявал и сега също няма да проработи. Той подчерта, че проф. Стойков е провел една интелигентна кампания, какъвто е и самият той, заради което е сигурен в успеха му.

От друга страна кметът на Русе припомни, че всяка смяна в местната администрация от този сорт забавя всички проекти с поне две години. Екипът на проф. Стойков вече е подготвен и единственото, което остава, за да се реализират тези проекти, е той да бъде избран за втори мандат. „Убеден съм, че проф. Стойков ще триумфира на балотажа на 1 ноември и няма нищо случайно, че датата съвпада с Деня на будителите”, заключи Пламен Стоилов.

От своя страна проф. Димитър Стойков благодари за подкрепата на своите колеги и подчерта, че това е поредното доказателство, че ГЕРБ работи в екип. Той благодари и на плевенчани за доверието, което му гласуват и ги призова да дадат своя вот за по-доброто бъдеще на Плевен.

купуването и продаването

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...