Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Целта на младите социалисти е да имат 200 избрани съветници

Целта на младите социалисти е да имат 200 избрани съветници

 

200 избрани съветници от Младежката организация на БСП на предстоящите избори за местни органи на самоуправлението е амбициозната цел на младите социалисти, заявена от председателя на организацията Вероника Делибалтова по време на двудневния семинар „Регионална политика и местно самоуправление” , който беше открит днес в Плевен. Домакин на събитието е Областната структура на Младежката организация на БСП в Плевен с председател Стефан Бурджев, а негови организатори са МО на БСП и фондация „Фридрих Еберт”.

Благодаря на фондацията за възможността да дебатираме именно в Плевен актуалната тема за местното самоуправление, с оглед на предстоящите местни избори.Това са избори, които са строго специфични и индивидуални за всяко населено място. Това заяви на откриването на форума областният председател на БСП и народен представител от 15 Плевенски МИР Васил Антонов. Той насърчи младите социалисти за реално участие в местната политика с кандидати за кметове и общински съветници.

семинар млади социалисти

В семинара в Плевен участват над 50 млади социалисти от Враца , Монтана , Видин , Плевен , Ловеч , Велико Търново и Габрово. „Лявото и дясното в местната власт”, „Младежки политики и местното самоуправление” и „Общински бюджети и финанси, европейски програми проекти” са част от темите, които бяха обсъдени и дебатирани с лекторите Александър Димитров – Център за исторически и политологически изследвания, Иво Инджов – Институт за модерна политика, Мария Петрова – фондация „Фридрих Еберт”..

Пресцентър на МО на БСП – област Плевен

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. патриот НФСБ

    200 кандидат-съветници и 0 съветници!