Акценти
Начало / Култура / Учители от Левски представиха добри педагогически практики на национален конкурс

Учители от Левски представиха добри педагогически практики на национален конкурс

От цяла Плевенска област само представители на две детски градини от град Левски достигнаха до националния етап на конкурса за добри педагогически практики на учители в системата на предучилищното образование, съобщават от Община Левски. Темата беше “Детската градина – от другата страна на едно вълшебно огледало”.

Обявяването на победителите и награждаването на участниците извърши зам.-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова. Представителите на двете детски градини от град Левски са главен учител на ЦДГ “Слънце” Светлана Любенова, която участва с мултимедиен тренинг за деца  “Този свят” и старши учител Светлана Фердинандова от ОДЗ “Локомотив”  с тема “Къщичка”. Двете финалистки от зам.-министър Дамянова поздравления и грамоти за участие.

Националният конкурс е организиран от Министерството на образованието, младежта и науката във връзка със 130-годишнината от откриването на първата детска градина в България. В конкурса взеха участие учители, работещи в системата на предучилищното образование в страната. Всеки учител участва с една педагогическа ситуация,  представена чрез видеозапис и кратко текстово описание. Конкурсът се проведе на два етапа – областен и национален. За участие в националния етап на конкурса от областни комисии бяха определени 56 учители от страната.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...