Акценти
Начало / Общество / Съветниците не избраха временен кмет на Пелишат

Съветниците не избраха временен кмет на Пелишат

Членовете на Общински съвет Плевен не успяха да изберат временно изпълняващ длъжността кмет на село Пелишат. Процедурата се наложи след като досегашният кмет Митко Янков почина на 5 ноември и Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията му.

От името на групата общински съветници от ГЕРБ, Мартин Митев предложи за временно изпълняващ длъжността до провеждането на частични избори Петър Йочев. Става ясно, че той е бил кандидата на ГЕРБ в изборите за местна власт миналата година, но е останал на второ място. В тази връзка Стефан Ганев от БНД попита дали Йочев ще бъде издигнат отново за кандидат за кмет в частичните избори в Пелишат. Ако това стане, ще се наложи отново да бъде избиран друг временен кмет, защото по време на предизборната кампания Йочев ще трябва да е в отпуск, аргументира се Ганев. По този повод съветникът от БНД предложи да бъде назначен изпълнител на бюджета от кметството, тъй като ще е наясно със ситуацията в Пелишат.

След това Любомир Петков и Илиян Йончев от БСП споделиха мнение, че е важно да се избере не партиен член, а човек, който да подготви кметството за частичните избори и да го ръководи дотогава.

На заседанието в залата присъства и самият Петър Йочев, който се представи. Той е на 41 години, семеен, с две деца.Завършил е Техникума по нефтодобив в Долни Дъбник, има специалност техник – геолог, работил е в охранителния бизнес.

Стефан Ганев излезе с предложение за временен кмет на селото да бъде избрана Кунка Маринова, специалист КАО, която е замествала при необходимост Митко Янков и която и в момента прави това.

Така след близо час се стигна до гласуване на двете кандидатури, при което се оказа, че никоя не можа да събере необходимия минимум от 21 гласа “за”.

И тъй като няма указани срокове, в които да бъде назначен временно изпълняващ длъжността кмет, изборът на такъв за село Пелишат остана да бъде решен друг път.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...