Акценти
Начало / Здравеопазване / С шест по-малко са клиничните пътеки, по които болниците в областта са сключили договор с касата

С шест по-малко са клиничните пътеки, по които болниците в областта са сключили договор с касата

УМБАЛ - Плевен

В  определения в НРД 2014 срок всички контрагенти на РЗОК-Плевен, работили с нея през 2013 г,, са подали заявления за сключване на договор с касата. Заявление е подал и един нов изпълнител на болнична помощ.

В процеса на договарянето отказ за сключване на договор от страна на РЗОК е даден за  72  броя клинични пътеки, обясниха от ръководството на касата. Има и 20 клинични пътеки, оттеглени от договаряне от самите болнични заведения. Така за тази година РЗОК-Плевен е сключила договор за изпълнение на 827 клинични пътеки с общо 16 лечебни заведения.  В сравнение с миналата година има лек спад от 6 клинични пътеки, отчитат от РЗОК – Плевен.

Здравната каса е сключила и 4 договора с лечебни заведения в региона за изпълнение на 26 високоспециализирани медицински дейности, при изпълнявани през 2013г. – 27.

През настоящата 2014 г. касата е подписала договор за 14  клинични процедури за лечение на онкологични заболявания и три, касаещи интинзивно лечение.

 

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...