Акценти
Начало / Общество / Ще се търси европейско финансиране за възстановяването на Летния театър в Плевен

Ще се търси европейско финансиране за възстановяването на Летния театър в Плевен

Летен театър

Възможностите за привличане на европейски средства за ремонта и възстановяването на Летния театър ще проучват плевенски общински съветници, информира на пресконференция Дарин Ангелово, председател на местния парламент. На вчерашното му редовно заседание е отхвърлено предложението на плевенската фирма „Василео“ ЕООД с управител Борислава Божинова да инвестира 200 хиляди лева в ремонт на обекта за сметка на дължимия наем за 10 години. Предложението е отхвърлено, тъй като от него става ясно, че инвеститорът ще вложи средствата за ремонт на санитарните възли, изграждането на навес, озеленяване на прилежащия терен и лятна градина, което говори, че той проявява интерес към заведението, а не към Летния театър.

Съветниците обаче държат да възстановят културния институт и ще търсят варианти за европейско финансиране по примера на градове като Велико Търново и Бургас, които са възстановили Летните си театри, информира Ангелов. Освен това ще се търси и възможност за целева субсидия от Министерството на културата.

Летният театър в Плевен е в трагично състояние от години и до момента не е намерено решение за неговото възстановяване и стопанисване. Площта на обекта е 2000 кв. метра. Земята, върху която е създаден, е държавна, а сградата е общинска, информира Ангелов.

22072012-k-kailaka-12-3

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...