Акценти
Начало / Здравеопазване / Пушач отнесе втори акт, димял напук на забраната

Пушач отнесе втори акт, димял напук на забраната

За куриозен случай на два пъти глобяван пушач съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Плевен д-р Атанас Гарев. Мъжът бил засичан вече веднъж да пуши в закрито обществено заведение в противоречие с тоталната забрана за тютюнопушене, за което отнесъл акт за 300 лв. При една от следващите проверки, каквито се правят непрестанно, инспекторите се натъкнали на същия нарушител, който най-невъзмутимо обяснил, че ще си плати за удоволствието, но няма да угаси цигарата. Така при второто нарушение папиросът му излязъл „златен”.

Общо 159 проверки са направени през последните 14 дни в обекти на територията на цялата област Плевен. За нарушения на забраната за съставени два акта като и двата са на физически лица, доброволно дали данните си без присъствие на служители на МВР.

Сигнали на горещия телефон 064/ 82 33 04 за забраната за тютюнопушене в Регионалната здравна инспекция в Плевен се получават постоянно. В повечето случаи възмутени посетители съобщават за пушещи в заведения с нощен режим на работа. От началото на годината до момента са подадени общо 78 сигнала – 54 от тях на горещия телефон, 24 – по електронната поща. Информацията от тези сигнали се обобщава за определен период от време, след което се проверява. Във всички случаи, непроверено обаждане няма, бяха категорични от РЗИ.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...