Акценти
Начало / Здравеопазване / Дезинфекцираха водопровода в Горталово

Дезинфекцираха водопровода в Горталово

Промивка и дезинфекция на водопроводната мрежа в село Горталово е извършило плевенското ВиК дружество. Това се е наложило след като в проба вода за питейно-битови цели инспекторите от Регионалната здравна инспекция са установили отклонения от Наредбата за качество на водата. Това съобщи д-р Ани Симеонова от инспекцията.

Отклоненията във водата са били по микробиологични показатели. След взимането на съответните мерки за дезинфекция на мрежата, са извършени и контролни лабораторни изследвания от акредитираната лаборатория на ВиК.  Ефективността на проведените противоепидемични мероприятия е доказана и към настоящия момент качествата на водата в Горталово са приведени към здравните изисквания, беше категорична д-р Симеонова. На отговорното лице е съставен акт за адмнистративни нарушения.

През последните две седмици по микробиологични и химични показатели са пробонабрани и изследвани 46 проби питейни води от 22 населени места, които са изследвани по показателите на постоянния мониторинг. Освен тази от Горталово, други проби с отклонения от качествата на питейната вода не са открити.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...