Акценти
Начало / Образование / Проверяват грамотността на учениците в национално състезание по български език

Проверяват грамотността на учениците в национално състезание по български език

За втора поредна година Сдружение на учителите филолози „Любословие“ организира национално състезание по български език и литература.

Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за разбиране, използване, осмисляне на информация от текст, както и за създаване на писмен текст с конкретна задача, научаваме от сайта на сдружението.

В състезанието могат да участват ученици от І до ХІI клас включително от всички видове училища.​ Заявки за участие (по образец) се подават до 15 април 2013 година на ел. адрес: [email protected]

Самото състезанието ще се проведе на 18 април 2013 г. В деня на състезанието (между 9.00 и 10.00 часа) на електронната поща на всяко училище, от което има заявено участие, ще бъдат изпратени тестовете за съответните класове.  В края на състезателния ден на електронната страница на Сдружението (www.lyuboslovie.hit.bg) ще бъдат публикувани тестовете със съответния ключ с верните отговори и брой точки за всеки един от тях.
До 15 работни дни след състезателния ден от сдружение „Любословие” организират проверката на тестовете, изготвят списъци по класове за класиране на явилите се ученици  и ги публикуват на електронната страница на Сдружението.
Обобщените резултати и анализът от тях ще бъдат предоставени за информация на експертите по начално образование и по български език и литература в Районните инспекторати по образованието, уточняват от сдружение „Любословие”.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...

Един коментар

  1. Велединова

    Защо още не са публикували ключа с верните отговори, както е публикувано.
    Състезанието май има и друга цел, която не са посочили на сайта