Акценти
Начало / Здравеопазване / Провериха 9 болници по празниците, в 4 са констатирани нарушения

Провериха 9 болници по празниците, в 4 са констатирани нарушения

РЗОК - Плевен

По време на Великденските и Гергьовските празници от РЗОК – Плевен са извършили проверка в девет болнични заведения на територията на област Плевен. В четири от проверените болници са констатирани нарушения, информират от РЗОК – Плевен.

По време на Великденските празници – от  21 до 25 април 2014 г., са проверени пет лечебни заведения  за болнична помощ. Констатирани са общо осем броя нарушения в три от проверените болници. Пет от нарушенията са свързани с липса на описание на обективното състояние на пациенти, което определя непрекъснатост на грижите. Проверяващите са констатирали още, че двама хоспитализирани пациенти на практика не са в болничното заведение, а в един от случаите е установена липса на епикриза в медицинската документация на пациент.

От 1 до 6 май 2014 г. са проверени четири болници. Констатирани са четири нарушения в една от болниците. Нарушенията са в лечебно-диагностичния алгоритъм.

За констатираните нарушения РЗОК-Плевен ще наложи предвидените в закона санкции.

През първо тримесечие на 2014 г. РЗОК-Плевен е осъществила контрол върху изпълнението на договорите с изпълнителите на болнична медицинска помощ, като е извършила 56  проверки. За същия период на 2013 г. броят им е бил 42, отбелязва се ръст от около 33%, отчитат от Здравната каса в Плевен.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...

Един коментар

  1. Да проверят Панталеймон, там като отидеш не те преглеждат,а направо ти пускат направление да им влизаш в болницата да точат касата.Няма да стъпя повече там!