Акценти
Начало / Здравеопазване / Безплатен преглед спаси пациент с тумор на мозъка

Безплатен преглед спаси пациент с тумор на мозъка

УМБАЛ - Плевен

Тумор в мозъка, развивал се близо година, е открит по време на безплатните прегледи, организирани в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен. Образуванието е успешно отстранено от специалистите в Клиниката по неврохирургия в Плевен. За този фрапиращ случай съобщи доц. д-р Йордан Панов, началник на Клиниката по неврохирургия в Плевен.  

Повече от 50 пациенти се се възползвали от безплатните неврохирургични прегледи, организирани от  УМБАЛ – Плевен.  Експертното мнение на началника на Клиниката по неврохирургия доц. д-р Йордан Панов са потърсили граждани на Варна, Русе, Свищов, Севлиево, Велико Търново. Резултатите до момента показват ръст на туморите и нелекуваните хронични заболявания, алармира специалистът. По думите му една от основните причини за нарастващия брой злокачествени заболявания е некачествената храна, която българите консумират.

Безплатните прегледи продължават безсрочно. Те се извършват всеки понеделник от  13 часа, от доц. Йордан Панов в Клиниката по неврохирургия, след предварително записване на тел.: 064/886-286. Инициативата е насочена към всички хора с финансови затруднения – пенсионери, безработни, студенти и други, но няма да се изискват документи, удостоверяващи материалното им положение.

На здравноосигурените ще бъде предложено лечение в УМБАЛ – Плевен по съответната клинична пътека.

Клиниката по неврохирургия е водеща в Северна България. Разполага със самостоятелен операционен блок с две операционни зали, оборудвани в съответствие с изискванията на световната федерация на неврохирурзите за добра клинична практика. Операционните зали за неврохирургични операции са оборудвани с последно поколение оперативна апаратура. Клиниката  има и  самостоятелна неврореанимация с шест легла.

Приемат се болни по всички неврохирургични пътеки. Има възможности за съвременна висококачествена образна диагностика (КТ, ЯМР, ултразвукова диагностика с доплер, ангиография, сцинтиграфия), невроофтамология, неврофизиологична диагностика: ЕЕГ, ЕП, ЕМГ, ултразвук и други.

 

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...