Акценти
Начало / Здравеопазване / Подготвят следващата кампания “Информирани и здрави”

Подготвят следващата кампания “Информирани и здрави”

През месец окомври предстои провеждането на регионално ниво на кампанията “Информирани и здрави”, която се подготвя от Регионалната здравна инспекция в Плевен. Това е продължение на националната кампания на Министерство на здравеопазването, финансирана от ОП “Развитие на човешките ресурси”.

Д-р Ирина Джикова от инспекцията подчерта, че програмата до този момент включваше само 20 града в България. Сега идеята и целта на здравното министерство е създадените по проекта филми и материали, които са достатъчно, да достигнат и до по-малките населени места на всички области.

Сега РЗИ Плевен е в етап на организация на тази кампания, уточняват се партньорите, графика на срещите и прожектирането на филмите. Темите са отново шест – ограничаване на тютюнопушенето, на употребата на готварска сол, за транспортния, битовия и производствения травматизъм, както и намаляването на употребата на психотропни вещества. Темите ще бъдат представени както на ученици, така и на възрастни.

Кампанията започна през месец октомври миналата година с пътния травматизъм, през ноември продължи с вредата от психоактивни вещества, а тази година представените теми бяха за производствения, битовия травматизъм и употреба на готварска сол.

През последния етап тази година през месец юли от селищата в Плевенска област бяха включени само Плевен и Никопол.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...