Акценти
Начало / Здравеопазване / Плевенски ортопеди ще участват в международен симпозиум на Българската ортопедична и травматологична асоциация

Плевенски ортопеди ще участват в международен симпозиум на Българската ортопедична и травматологична асоциация

Българската ортопедична и травматологична асоциация (БОТА) с председател на организационния комитет проф. д-рАспарух Аспарухов, декан на факултет „Медицина” при Медицински университет – Плевен, организира съвместно с Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология (БААСТ) две големи научни прояви – V Международен годишен симпозиум под мотото „За по-добри резултати в костно-ставната хирургия” и VІІІ Международен годишен симпозиум на БААСТ, съобщиха от Медицинския университет в Плевен. Научното събитие ще се проведе от 30 май до 1 юни във Варна с подкрепата на медицинските университети в Плевен и Варна с основна тематика „Проблеми на раменната патология”.

С пленарен доклад ще участва проф. Аспарух Аспарухов. Във форума с доклади ще се включат също ортопедите от Университетската болница в Плевен Йордан Вълешков, Георги Димитров и Свилен Тодоров.

Научната програма на ортопедичния форум включва участието на известни европейски и български лектори, които ще информират аудиторията за последните постижения и методики в диагностиката и лечението на раменната става, включително проблемното ендопротезиране.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...