Акценти
Начало / Крими / Задържаха под стража мъж, блудствал с момиченце

Задържаха под стража мъж, блудствал с момиченце

Районен съд Плевен е постановил мярка „Задържане под стража” на 56-годишен мъж от Петърница, блудствал с 9-годишно момиченце. Престъплението е извършено на 18 май в селото, а мъжът използвал заплаха, за да принуди детето.

Първоначално по случая на 24 май е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, а на следващия ден Б. И. М. е привлечен като обвиняем. Стореното от него е престъпление по чл. 149, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс – „който извърши действие с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст … когато блудството е извършено чрез употреба на сила или заплашване, чрез използване на безпомощното състояние на пострадалия или чрез привеждането му в такова състояние, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години”.

Спрямо обвиняемия първоначално е постановено задържане за 72 часа, което по искане на прокуратурата и след решение на съда е променено в постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Разследването по досъдебното производство продължава и то ще бъде приключено в срок, допълват от Окръжна прокуратура Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...