Акценти
Начало / Икономика / Практични стъпки и оперативни програми за работа с Китай представят в Плевен

Практични стъпки и оперативни програми за работа с Китай представят в Плевен

Серия от бизнес семинари на тема: „Практически стъпки и оперативни програми за работа с Китай” организират Българо-китайската търговско-промишлена камара съвместно с Българската търговско-промишлена палата. Идеята е да се насърчат малките и средните предприятия в 26 града на страната.

Своеобразното бизнес турне тръгва от Видин и Пловдив на 28 май. Срещата в Плевен ще е на 30 май, четвъртък, от 15.00 часа в зала „Плевен” на Областна администрация.

Срещата ще има не само информационен характер за актуалните възможности за работа с Китай, а ще цели и набирането на конкретни проекти за инвестиции от азиатската страна, както и предоставяне на съвети и полезна информация за улесняване и увеличаване на стокообмена. Друг акцент ще са възможностите за представяне на сектора „туризъм” между България и азиатския икономически гигант.

Предвид възможностите, които могат да бъдат използвани в интерес на бизнеса, областният управител Иван Новкиришки кани кметовете на общини и представители на бизнеса от областта да вземат участие в семинара.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...