Акценти
Начало / Култура / Плевенска филхармония направи записа за българското участие в детската Евровизия

Плевенска филхармония направи записа за българското участие в детската Евровизия

плевенска филхармония
Снимка: Дарик Плевен

Днес  под диригентството на маестро Йордан Дафов Плевенска филхармония записа музиката за песента, с която България ще се представи на финалния концерт на детската Евровизия. Това пише Darik news – Плевен. Концертът ще се състои на 15 ноември 2014 г. в Малта.

„Това е един проект, който правим с три безкрайно талантливи деца – Крисия, Хасан и Ибрахим. И тримата са на десет години, а Крисия е позната на нашите зрители и притежава изключителен талант и харизма“. Това е споделил Евгени Димитров – Маестрото пред репортер на Дарик.  Маестрото беше днес в Плевен за записите в зала „Емил Димитров”.

Работното заглавие на песента на Крисия е „Планетата на децата“, в която тя пее, а близнаците Хасан и Ибрахим свирят на роял. Посланието на песента е за повече доброта между хората, обяснява Евгени Димитров.

За цялата красота на песента  допринася участието и на Плевенска филхармония.

Според Маестрото песента ще бъде напълно готова в началото на октомври и ще започне представянето й преди финалния концерт в Малта.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...

3 коментари

  1. плевенски сайт да публикува информация от плевенски сайт…. това може да се случи само в Плевен. утре очаквам посредник да цитира посоки…. слабо……

  2. От вчера насам съм изслушал песента на Крисия, Хасан и Ибрахим от концерта в Малта поне 50 пъти на слушалки. така симфоничният оркестър и изобщо цялата песен се хваща във всеки детайл…уважаеми музиканти от Плевенската филхармония и всички зад този проект, във събота вечерта вие разбихте цяла Европа на пух и прах!

    Поклон!