Акценти
Начало / Общество / Машинно ще може да се гласува и в Плевен

Машинно ще може да се гласува и в Плевен

ЦИКЦИК определи районите, където ще се проведе експерименталното машинно гласуване на предстоящите парламентарни избори. Сред избирателните райони, в които ще може да се гласува по този начин  е и Плевен. Останалите са: София – 24 МИР, Пловдив – 17 МИР, Перник и Кюстендил.

Това е съобщил говорителят на ЦИК Камелия Нейкова на редовен брифинг, цитирана от информационните агенции.

Приключи регистрацията на кандидатските листи, броят на кандидат-депутатите е 6063. Регистрираните до момента  наблюдатели са 856.

От ЦИК припомнят, че до 12 септември консулските ни представителства могат да подадат заявления за участие в изборите. В момента върви процедурата по отпечатването на бюлетините в БНБ. Бюлетината ще бъде почти същата както на последните избори. В кочан са по 100. Отново има фабричен номер, който ще се къса. Различното е това, че над преференциите има поставен надпис за улеснение на избирателите.

На гърба на бюлетината има отпечатана плътна черна лента, която запазва тайната на вота. Все още не е взето решение за начина на сгъване на бюлетината. Сгъната неправилно бюлетина няма да се анулира, само ако е запазена тайната на вота, посочиха от ЦИК.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...