Акценти
Начало / Култура / Плевенската филхармония и Хоровата формация „Гена Димитрова” превземат зала „България”

Плевенската филхармония и Хоровата формация „Гена Димитрова” превземат зала „България”

kkkkk

Атрактивен концерт под надслов „Ода за света” ще поднесе Плевенската филхармония на софийската сцена на зала „България”, информира Евлоги Илиев, директор на културния институт. Солисти ще са певецът Орлин Горанов и оперната прима Еделина Кънева. В концерта ще участва и Общинската хорова формация „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева.

Концертът ще се състои на 7 декември от 19 часа. Диригент е Мартин Пантелеев, главен диригент на Софийска филхармония. В програмата са включени произведения от Пучини, Бизе, Щраус, Лехар, Бърнстейн, Лоу и др.

Част от произведенията бяха представени на плевенска сцена на 1 октомври 2012 година, припомни Евлоги Илиев, като изпълнителите бяха в същия състав. Финалът на концерт ще бъде поставен с авторска песен, която в момента се пише от Румен Бояджиев – син.

Концертът ще бъде записан от БНТ и ще бъде излъчен по Коледните празници, информира още Илиев. Оранизаторът на музикалното събитие вече предвижда то да бъде мултиплицирано в Античния театър в Пловдив и в Летния театър във Варна през месец май 2014 г. Музикалният празник ще се състои и в Ловеч на 11 май – за празника на града.

Билетите за концерта вече се продават.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...